change language to ENGLISH
English language

O NÁS | STANOVY | KONTAKT

Vědeckotechnická společnost pro sanace a péči o památky má v současné době 77 řádných a 35 přidružených členů.

V níže uvedených odkazech je k dispozici pouze seznam řádných, přidružených a international členů společnosti WTA CZ, kteří dali souhlas se zveřejněním osobních údajů. Po obdržení souhlasu ostatních členů bude seznam průběžně doplňován. Formulář k vyslovení souhlasu je k dispozici na sekretariátě.

Seznam řádných členů WTA si můžete stáhnout zde >>>
Seznam přidružených členů WTA si můžete stáhnout zde >>>
Seznam členů WTA International si můžete stáhnout zde >>>

Přihlášku řádného člena (fyzická osoba) WTA si můžete stáhnout zde >>>
Přihlášku přidruženého člena (organizace) WTA si můžete stáhnout zde >>>

ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ ČLENŮ

V souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů v platném znění a v návaznosti na stanovy společnosti upravují tyto „Zásady“ přijímání nových členů.

Podle stanov je členství:
1. řádné - členství fyzických osob
2. přidružené - členství organizací
3. mezinárodní - členství ve WTA International

A. Vznik členství
Členství ve společnosti vzniká schválením přihlášky člena předsednictvem společnosti. Přihláška musí obsahovat náležitosti podle vzoru v příloze a musí být vyplněna pravdivě a v celém rozsahu. Druhou podmínkou vzniku členství je zaplacení členského příspěvku na příslušný rok; u přidruženého člena podpis „Smlouvy o členství“ a úhrada v ní dohodnutého příspěvku.  Podpisem přihlášky případně „Smlouvy o členství“ vyslovuje člen souhlas se Stanovami společnosti a s jejím programem a posláním.

B. Postup při přijímání členů

1. Na základě projeveného zájmu o členství zašle sekretariát kandidátu členství přihlášku, stanovy a tyto Zásady pro přijímání členů.

2. Po obdržení vyplněné přihlášky zašle sekretariát:

a) jde-li o fyzickou osobu výzvu k úhradě členského příspěvku specielní poštovní poukázkou typu A nebo převodem na běžný účet.

b) Jde-li o organizaci (přidruženého člena) zašle kandidátu členství Smlouvu o členství na dobu neurčitou a fakturu na úhradu členského příspěvku a podílu nákladů za služby poskytované členům společnosti. Po úhradě této faktury a připsání příslušné částky (viz bod D3) na běžný účet společnosti jsou splněny náležitosti přijetí za člena společnosti.

3. Sekretariát společnosti provede kontrolu všech náležitostí přihlášky a splnění smlouvy o členství, zejména úhrady členských příspěvků a vypracuje přehled nových členů, který předloží Radě WTA CZ k projednání. Členům přidělí členská čísla, která budou používána jako identifikační. Pro rozlišení plateb členských příspěvků se používají čísla faktur (variabilní čísla) nebo variabilní symboly uváděné na poštovní poukázce.

4. Rada návrh projedná a rozhodne o přijetí jednotlivých členů. Výsledky rozhodnutí se uvedou v zápise.

5. V případě odmítnutí členství z vážných důvodů, rozhodne o přijetí nejbližší valná hromada společnosti na základě podaného odvolání s definitivní platností.

C. Zánik členství

V souladu s čl. 5, odst. 5 stanov členství zaniká:
a) ukončením platnosti smlouvy u členů přidružených
b) uplynutím doby výpovědní lhůty po výpovědi jednou ze smluvních stran nebo dohodou smluvních stran
c) zánikem organizace přidruženého člena
d) úmrtím řádného člena (fyzické osoby)
e) nezaplacením členských příspěvků po dva roky za sebou
f) zánikem společnosti WTA
g) vyloučením člena ze společnosti na základě rozhodnutí valné hromady

D. Členské příspěvky

Výši členských příspěvků (čl. 13 – Stanov společnosti) stanovuje valná hromada na základě návrhu Rady WTA na příslušné funkční období. Z pověření valné hromady může výši příspěvků v jednotlivých letech stanovit Rada WTA.

Pro období od r. 2003 jsou členské příspěvky stanoveny takto:
1. Roční členský příspěvek řádných členů činí 500,- Kč, důchodci (neprovozující podnikatelskou činnost a bez pracovního poměru Kč 100,-,
studenti odborných škol 100,- Kč. Čestní členové neplatí členský příspěvek.

2. Členové, kteří byli přijati do WTA – International platí členské příspěvky této mezinárodní organizaci prostřednictvím WTA CZ ve výši, která je stanovena WTA –
International. Část příspěvku (obvykle 25 %) zůstává pro WTA CZ a považuje se za členský příspěvek podle předchozího bodu.

3. a) Roční členský příspěvek přidruženého člena (organizace) činí 500,- Kč.
b) Členské organizace (firmy, ústavy apod.) se podílejí na věcných nákladech společnosti, tj. zejména na krytí nákladů na překlady, autorizaci a vydávání směrnic

WTA, vydávání informačního Zpravodaje WTA, na krytí nákladů zástupců společnosti na zasedáních WTA – International, krytí nákladů na jednání odborných referátů atp. v následující výši na 1 rok:
organizace
do 10 zaměstnanců 2.500,- Kč
do 50 zaměstnanců 4.500,- Kč
do 100 zaměstnanců 9.500,- Kč
nad 100 zaměstnanců 14.500,- Kč

S ohledem na podporu šíření odborných znalostí ve výchovně vzdělávacím procesu se mohou střední odborné školy a fakulty vysokých škol stát přidruženými členy společnosti s výhodami příslušejícími ostatním kolektivním členům. Obdobně též správní instituce, zejména stavební úřady, městské, okresní a krajské úřady, památkové ústavy atp.

Školy a správní organizace platí pouze členský příspěvek 500,- Kč

Splněním členských povinnosti přidruženého člena je včasná úhrada společné faktury za body 3a) a 3b).

Přidružení členové (organizace) mohou přihlásit několik svých zaměstnanců jako řádné členy, kteří se mohou zapojit do činnosti zvoleného referátu a využívat členských výhod za předpokladu splnění povinností dle č. D1 nebo D2.

E. Výhody příslušející členům

- zasílání Zpravodaje WTA CZ zdarma
- přístup na webové stránky WTA CZ a WTA Inter zdarma
- umístění firemních propagačních stránek v rozsahu 2 kB na webových stránkách WTA CZ za režijní cenu Kč 500,- na dobu 3 měsíců.
- sleva na poplatku za propagaci firmy na akcích WTA CZ (výstavní stoly a plochy, propagační přednášky atp.) až do úrovně režijních nákladů
- půjčování publikací WTA Inter v originále tj. v němčině zdarma (směrnice, ediční publikace, WTA News atp.)
- nákup českého překladu směrnic a publikací získaných od WTA Inter za režijní ceny
- bezplatná účast na činnosti odborných referátů a na tvorbě jejich programů podle vlastního zájmu
- přidružení členové mají právo jmenovat jednoho svého zástupce na jednání valné hromady, který má právo hlasovat.
- sleva na účastnickém poplatku na akcích pořádaných WTA CZ (konference, semináře, školení atp.). Pro přidružené členy se sleva poskytuje maximálně třem pracovníkům organizace.

Nezaplacením členských příspěvků, případně nezaplacením faktury přidruženým členem za běžný rok uvedené výhody zanikají.

VYHLEDÁVÁNÍ
2012 - Valná hromada 2012

USNESENÍ

z 5.  valné hromady

Vědeckotechnické společnosti pro sanace staveb a péči o památky

konané dne 6. listopadu 2012 v Brně

Valná hromada se řídila programem uvedeným na pozvánce.

Vyslechla zprávu o činnosti od 4. valné hromady, kterou přednesl předseda Vědeckotechnické společnosti pro sanace staveb a péči o památky prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., zprávu o hospodaření a zprávu dozorčí rady.

Schválila

a)      zprávu o činnosti za období od 4. valné hromady
b)
zprávu o hospodaření za léta 2009 až 2012
c)
zprávu dozorčí rady
d)
Program činnosti 2012 - 2015

Všechny zprávy byly schváleny jednomyslně.

Zvolila

a)      předsednictvo Rady WTA CZ s následujícím výsledkem

počet hlasů z 33 volících
1        Ing. Petr Čeliš - 21
Ing. Pavel Dohnálek, Ph.D. - 23
Ing. arch. Karel Doubner - 32
prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc.- 32
Ing. Miroslav Havel - 22
doc. Ing. Tomáš Klečka, CSc. - 30
Ing. Jan Mácha - 28
doc. Ing. Miloslav Novotný, CSc. - 32
Ing. Pavel Šťastný, CSc. - 19
Ing. Jan Vaněrek, Ph.D. - 27
Ing. Martin Vavro, Ph.D. - 19

b)     dozorčí radu WTA CZ

1.  doc. Ing. Eva Burgetová, CSc. - 33
2.  Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - 33
3.  Ing. Ivo Novák - 29

Vzala na vědomí

vedoucí jednotlivých referátů tak, jak je Rada WTA CZ jmenovala v průběhu funkčního období, a kteří se v této funkci osvědčili

Referát 1   Ochrana dřeva – Ing. Jan Vaněrek, PhD.

Referát 2   Úprava povrchů – doc. Ing. Jiří Kolísko, PhD.

Referát 3   Restaurování kamene –  Ing. Martin Vavro, PhD.

Referát 4   Zdivo – Ing. Jaroslav Pánik

Referát 5   Sanace betonových konstrukcí – doc. Ing. Karel Kolář, CSc.

Referát 6   Fyzikálně chemické zásady –doc. Ing. Jiří Bydžovský, CSc.

Referát 7   Statika a dynamika – prof. Ing. Pavel Kuklík, CSc.

Referát 8   Hrázděné zdivo – Ing. Bohuslav Vykouk

Ukládá Radě WTA CZ

-          Plnit přednesený plán odborné činnosti na léta 2012 – 2015:

o   pokračovat ve vzdělávání členů odborné společnosti
každoročně – konference WTA CZ
3-4 semináře, kurzy Sanace vlhkého zdiva, vápenné omítky, sanace kamene
o
pokračovat – autorizace v oblasti sanace betonových konstrukcí a sanace vlhkého zdiva
pokračovat ve vydávání Zpravodaje WTA CZ a vydávat 1 – 2 čísla ročně
 znovu požádat o zařazení časopisu „Zpravodaj WTA“ do databáze vlády v roce 2013
o
pokračovat v podpoře mladých – ocenění diplomových prací a doktorských prací
o
sanační dílo roku – snaha o zviditelnění sanačních děl

-          Operativně doplňovat web stránky. Zlepšovat komfort přístupu a výhody pro členy

-          Připravit rozšíření činnosti WTA – pracovní skupina sanace střech pod vedením doc. Ing. M. Novotného

-          Zvolit ze zvoleného předsednictva předsedu, místopředsedu, vědeckého tajemníka a hospodáře

-          Zápis z Valné hromady rozeslat všem členům WTA CZ a umístit jej na veřejné internetové stránky WTA CZ

Toto usnesení bylo schváleno jednomyslně.

V Praze dne 6. listopadu 2012

Za návrhovou komisi :      Ing. Jan Mácha, v.r.

předseda

03.jpg

Ve dnech 28. - 29. listopadu 2018 na VUT v Brně proběhne 40. konference "Sanace a rekonstrukce staveb 2018".

Další akce budou upřesněny.

AKTUÁLNĚ

!!! 26.6.2018 uplyulo 20 let od založení WTA CZ v ČR !!!

04/2018

Forma zpracování příspěvku do časopisu Zpravodaj WTA CZ ke stažení v .doc naleznete zde >>

04/2018

Nabízíme ke koupi Technické podmínky pro sanace betonových konstrukcí TP SSBK III. Více informací na hlavní stránce www.wta.cz nebo kontaktujte sekretariát wta@wta.cz

Přihlašovací údaje do INTRANETu získáte na wta@wta.cz.